Biografie

Dit is Michael Oomen
Het podium is het tweede thuis van Michael Oomen. Zodra de muziek begint heeft de Utrechtse zanger zijn publiek aan zijn lippen hangen of dansen ze de nacht in. Veertien jaar geleden startte hij zijn zangcarrière en inmiddels treedt Michael door heel Nederland op met prachtige liedjes uit het American Songbook, hits uit de discotijd en zorgt hij ervoor dat zijn publiek onvervalste Hollandse hits meezingt.

MICHAEL GROEIDE OP IN EEN WARM NEST ALS JONGSTE IN EEN GEZIN VAN VIJF KINDEREN. AL OP VROEGE LEEFTIJD WAS HIJ DE STER VAN DE AVOND, WANT WAAR EEN MICROFOON IN DE BUURT WAS, WAS MICHAEL. ELK FAMILIEFEESTJE GREEP HIJ AAN OM EEN PAAR NUMMERTJES TE ZINGEN. OP ZIJN VEERTIENDE DEED MICHAEL VOOR HET EERST MEE AAN EEN TALENTENJACHT IN THEATER DE SLOF IN BEVERWIJK. TOCH BLEEF HET BIJ AF EN TOE EEN NUMMERTJE ZINGEN OP EEN FAMILIEFEESTJE, TOTDAT HIJ IN MAART 2001 WERD BENADERD DOOR D.F. SHOWPRODUCTIES, EEN BEDRIJF DAT VOORAL WERKT MET JONGE EN BEGINNENDE ARTIESTEN. IN APRIL 2001 HAD MICHAEL ZIJN EERSTE OPTREDEN IN CAFÉ HET KOETSIERTJE IN BIDDINGHUIZEN EN VANAF DAT MOMENT WAS HIJ NIET MEER TE STOPPEN.

Optreden

ZO TRAD MICHAEL OP TIJDENS HET EERSTE UTRECHTSE HORECA GALA IN HET VOORPROGRAMMA VAN RENE FROGER, EN STOND HIJ NAAST WOLTER KROES EN MARIANNE WEBER IN MUZIEKCENTRUM VREDENBURG TIJDENS HET HARTENGALA. OOK WAS HIJ SPECIAL GUEST BIJ HET HUWELIJK VAN YOLANTHE EN WESLEY SNEIJDER, ZONG HIJ EEN DUET MET RAFAEL VAN DER VAART EN MOCHT HIJ AANTREDEN IN DE KLEEDKAMER VAN XXX WAAR HIJ HET ELFTAL TOEZONG.

Hoogtepunten

EEN VAN DE HOOGTEPUNTEN IN ZIJN CARRIÈRE IS ZIJN TEN YEARS LATER-CONCERT IN THUISSTAD UTRECHT. IN EEN UITVERKOCHTE STADSSCHOUWBURG EN MET EIGEN BAND ZONG DE MICHAEL ALLE NUMMERS DIE ZIJN PUBLIEK EN FANS ZO WAARDEREN. IN HET VOORPROGRAMMA STONDEN NAJIB AMHALI EN GLENNIS GRACE.
NAAST DEZE GROTE CONCERTEN IS MICHAEL OOK HEEL VEEL TE BEWONDEREN TIJDENS BEDRIJFSFEESTJE, BRUILOFTEN OF GEWOON IN DE KROEG. EN HEEFT HIJ SINDS ENKELE JAREN ZIJN DINER-CONCERTEN CHRISTMAS WITH MICHAEL OOMEN  DIE BINNEN NO TIME ZIJN UITVERKOCHT.

Eerste album

IN 2009 BRACHT HIJ HET ALBUM LAAT ME UIT WAARVAN DE TITELSONG NOG STEEDS EEN KNALLER TIJDENS ZIJN OPTREDENS. IN 2015 GOOIT MICHAEL DEELS HET ROER OM, WANT NA HET ZINGEN VAN NUMMERS VAN ANDEREN IS HET NU TIJ VOOR EIGEN NUMMERS. MET ZIJN PRACHTIGE NIEUWE SINGLE ‘MIJN HELE LEVEN DRAAIT ALLEEN OP JOU’, EEN COVER VAN LA PIOVRA, SLAAT HIJ EEN NIEUWE WEG IN. ‘IK ZING RUIM 700 LIEDJES, DUS VOOR IEDEREEN IS ER WEL IETS BIJ,’ ZEGT MICHAEL TROTS. ‘MAAR IK ZING TE WEINIG VAN MIJN EIGEN SONGS, EN DAAR WIL IK VERANDERING INBRENGEN MET ‘MIJN HELE LEVEN DRAAIT ALLEEN OP JOU’ EN HET IS DE BEDOELING DAT IN DE ZOMER OPNIEUW EEN SINGLE VERSCHIJNT.’

Door de jaren heen